Privatumo Politika

PRIVATUMO POLITIKA

BENDROSIOS NUOSTATOS

  1. Duomenų valdytojas ir svetainės www.mezgėirpelėda.lt operatorius (toliau – Duomenų valdytojas) yra mezgeirpelėda.lt (Individuali veikla pagal pažymą, nr. 874781, adresas – Karvelninkų km., 11, Alytaus rajonas).
  2. Privatumo politika – tai rašytinis dokumentas, kuriame įtvirtintos privatumo užtikrinimo nuostatos (toliau – Privatumo taisyklės), kurios taikomos visų asmenų, besinaudojančių mezgeirpelėda.lt, atžvilgiu. Privatumo taisyklėse vartojamos sąvokos atitinka Taisyklėse (toliau – Taisyklės) apibrėžtas sąvokas ir jų prasmę, išskyrus atvejus, kai tam tikros sąvokos atskirai apibrėžiamos šiose Privatumo taisyklėse.
  3. Duomenų valdytojas turi teisę bet kuriuo metu vienašališkai pakeisti ir (ar) papildyti šias Privatumo taisykles. Privatumo taisyklių pakeitimai įsigalioja po jų paskelbimo mezgeirpelėda.lt. Jeigu Pirkėjas po Privatumo taisyklių pakeitimo ir (ar) papildymo paskelbimo ir toliau naudojasi mezgėirpelėda.lt, laikoma, kad jis vienareikšmiškai sutinka su visais Privatumo taisyklių pakeitimais ir (ar) papildymais. Jeigu Pirkėjas nesutinka su pakeistomis ir (ar) papildytomis Privatumo taisyklėmis, jis praranda teisę naudotis mezgeirpelėda.lt 
  4. Pirkėjo asmeninių duomenų tvarkymą ir saugojimą nustato Lietuvos Respublikos Asmens duomenų teisinės apsaugos įstatymas, Europos Sąjungos Bendrasis Duomenų Apsaugos Reglamentas ir kiti teisės aktai, reglamentuojantys tokių duomenų rinkimą bei šios Privatumo taisyklės.
  5. Pirkėjų duomenys renkami apibrėžtais ir teisėtais tikslais, tvarkomi sąžiningai ir tiksliai.
  6. Mezgeirpelėda.lt kai kurios paslaugos yra teikiamos trečiųjų šalių. Pirkėjui naudojantis šiomis paslaugomis, kartu su šia duomenų apsaugos politika taikoma ir trečiųjų šalių duomenų apsaugos politika.

Asmens duomenų rinkimas ir tvarkymas

  1. Duomenų valdytojas duomenis iš Pirkėjo gauna šiais būdais:
    1. Pirkėjui pačiam pateikus asmens duomenis paskyros registracijos anketoje arba prekės užsakymo metu (pavadinimas arba vardas ir pavardė, adresas, telefono numeris, elektroninis pašto adresas ir kt.);
    2. automatiškai, kai duomenys yra generuojami Pirkėjui naudojantis mezgeirpelėda.lt ;
    3. iš trečiųjų šalių.
  2. Iš pirkėjo gaunami duomenys yra skirstomi į:
    1. anoniminius duomenis – tai duomenys, susiję su faktais, kurie negali būti pritaikyti individualiam Pirkėjui ir yra naudojami mezgimosalis.lt stebėjimo, tobulinimo, tiesioginės reklamos bei kitais kokybės gerinimo tikslais;
    2. asmeninius duomenis – tai duomenys, kurių pagalba yra nustatoma konkretaus Pirkėjo tapatybė. Tokie duomenys renkami ir tvarkomi tik su Pirkėjo sutikimu.
  3. Mezgeirpelėda.lt turi teisę savo nuožiūra, visapusiškai ir bet kokiu Lietuvos Respublikos teisės aktų neuždraustu būdu naudotis visa sukaupta informacija apie Pirkėją.
  4. Duomenų valdytojas įsipareigoja neatskleisti Pirkėjo asmens duomenų tretiesiems asmenims, išskyrus Duomenų valdytojo partnerius, teikiančius su Pirkėjo užsakymo tinkamu įvykdymu susijusias paslaugas. Tokius asmenis saisto taikomi duomenų apsaugos įstatymai. Visais kitais atvejais Pirkėjo asmens duomenys tretiesiems asmenims gali būti atskleidžiami tik Lietuvos Respublikos teisės aktų numatyta tvarka.
  5. Pirkėjas turi teisę gauti informaciją, iš kokių šaltinių ir kokie jo asmens duomenys surinkti, kokiu tikslu jie tvarkomi, kokiems duomenų gavėjams teikiami ir buvo teikti bent per paskutinius vienerius metus.
  6. Pirkėjas gali bet kada kreiptis į mezgeirpelėda.lt ir reikalauti ištaisyti, sunaikinti ar sustabdyti savo asmens duomenų tvarkymo veiksmus, kai duomenys tvarkomi nesilaikant įstatymo nuostatų.
  7. Prieiga prie Pirkėjo paskyros saugoma Pirkėjo nustatytu slaptažodžiu, už kurio slaptumą ir neatskleidimą yra atsakingas pats Pirkėjas.

Slapukai (angl. cookies)

  1. Pirkėjas supranta ir sutinka su tuo, jog mezgeirpelėda.lt renka Pirkėjo duomenis (IP adresas, naršyklės tipas, naršomų mezgimosalis.lt puslapių nuorodos, prisijungimų data, laikas ir kt.) naudodama slapukus.
  2. Pirkėjas gali bet kada išjungti slapukų naudojimą (pakeisdamas naršyklės nustatymus), tačiau be slapukų kai kurios mezgeirpelėda.lt funkcijos gali neveikti arba veikti netinkamai.
  3. Mezgeirpelėda.lt slapukai naudojami pagrindinei veiklai vykdyti (krepšelio formavimui ir kt.), svetainės lankytojų statistiniams duomenims rinkti ir apdoroti, apsaugoti Pirkėją nuo neteisėto jo duomenų panaudojimo ir gerinti svetainės paslaugų kokybę bei veiksmingumą.

KONTAKTINIAI DUOMENYS

Agnė Bunevičienė
Individualios veiklos vykdymas, Nr. 874781

Adresas: Karvelninkų KM., 11 Alytaus rajonas, LT-64401, Lietuva

Telefonas: +37060468807

El. paštas: info@mezgeirpeleda.lt